מטבח מקומי הוא הרבה מעבר למזון - הוא ביטוי חי לזהות, לזיכרונות ולמורשת. חומרי הגלם מבטאים את הגיאוגרפיה שלו ואת עונות השנה, את הקונפליקטים והפוליטיקה. המטבח הפלסטיני הוא מרכיב חשוב בהיסטוריה העממית, האישית והנשית; הוא מתכתב עם ההיסטוריה שבספרים, מוסיף לה טעם וריח, ומעיר אותה לחיים. הטבחית המחוננת מוזנא בשארה יוצאת למסע בן שמונה פרקים, שהוא גם מסע אל דור הולך ונעלם של נשים הנושאות את זיכרון הבישול הכפרי. כל פרק עוסק בחומר גלם אחד, באזור הגידול ובעונה שלו: הזית והסומאק, העכוב והחצילים הם היסודות שמהם נוצר טעמה של הארץ, סיפורים שמוזנא מבקשת לחקור, ואלטרנטיבה לאורח החיים המתועש של ימינו. ההקרנה כוללת שלושה פרקים מתוך הסדרה – בורגול, סומאק, אבטיח